Technisch Adviseur/Ontwerper HVAC Industrie

Solliciteer nu

Technisch Adviseur/Ontwerper HVAC Industrie

24-40 uur per week 

Full-time / Part-time · Eersel

Een duurzame, gezonde en comfortabele werkomgeving in de industrie creëren die ervoor zorgt dat de vakman optimaal kan presteren en excelleren, dat is onze missie!

Word jij gelukkig van het doen van onderzoek, verschillende HVAC concepten tegenover elkaar zetten, gewogen beslissingen nemen en deze overtuigend beargumenteren? Kortom, neem jij graag zorgen weg?

Als Technisch adviseur/Ontwerper HVAC Industrie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitwerken van HVAC-ontwerpen voor diverse industriële projecten. Je zult samenwerken met ons team van engineers om op maat gemaakte oplossingen te creëren die voldoen aan de technische en functionele vereisten van elk project.

Dit ga jij doen bij Alius:

 • Adviseren en ontwerpen van HVAC oplossingen op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en comfort voor het industriële MKB

 • Ontwikkelen van standaarden/modellen voor deze oplossingen

 • Uitvoeren van technische analyses en berekeningen voor HVAC-systemen

 • Opstellen van gedetailleerde ontwerpen en specificaties

 • Adviseren van klanten over de meest geschikte HVAC-oplossingen voor hun projecten

 • Coördineren van projecten met interne teams en externe belanghebbenden

 • Waarborgen van naleving van relevante regelgeving en normen

 • Ontwikkelen van nieuwe concepten voor het industriële MKB

Kun je ook nog onderstaande lijst afvinken? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe Technisch adviseur/Ontwerper HVAC Industrie!

 • HBO/HBO+ werk- en denkniveau, verkregen door opleiding (bijv. HTS-WTB en/of HIT) en/of werkervaring;

 • Relevante werkervaring bij adviesbureau/ technische dienstverlener, gedegen kennis van HVAC-systemen, energie-efficiëntie en duurzaamheidsprincipes.

 • Overtuigingskracht

 • Ontwerp-/adviesvaardig

 • Commercieel

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en vermogen om effectief te werken in teamverband

 • Sterk analytisch denkvermogen en probleemoplossend vermogen

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende functie in een informele, inspirerende omgeving met aandacht voor elkaar, waar je jezelf kan zijn en je thuis voelt. Waar je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt en persoonlijk volop kunt ontwikkelen. Wij werken met een transparant en eerlijk beloningsmodel. Daarin ligt de focus voor waardering op jou als persoon en de ontwikkeling die je doormaakt, niet op de functie.

Daarnaast krijg je deze leuke extra’s:

😎 Toffe collega's

Wij wandelen dagelijks, spelen regelmatig luchtgitaar en zijn dol op karaoke.

🎈 De leukste bedrijfsfeestjes – en uitjes

Van bbq tot sportief weekendje weg en dansen tot in de late uurtjes, bij Alius houden we van gezelligheid.

🥂 Successen vier je samen

Bij Alius doen we het samen. Succes delen we onder andere in de vorm van een geweldige winstdelingsregeling, een mooie aanvulling op jouw maandsalaris.

🏦 Vette werkomgeving

Een groene, moderne werkplek. In de pauze even biljarten of darten in onze gezellige kantine?

☕ Lekkere koffie

Of je nu cappuccino, espresso of gewoon een zwarte bak drinkt, we got you.

🌍 Nuttig werk

Bij ons draag je bij aan een wereld vol positieve energie!

🚲 Fietsend naar het werk

Kom je op de fiets naar het werk? Maak gebruik van ons aantrekkelijke fietsplan!

🧡 Een fit en sportief bedrijf

Bij Alius vinden we een duurzaam gezonde werkomgeving belangrijk! Krijg daarom ruime korting op bedrijfsfitness én dagelijks vers fruit!

Enthousiast?

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan snel via de onderstaande button! Indien je nog vragen hebt, aarzel dan niet om telefonisch contact op te nemen met Martijn van Helmond via 06 - 8314 8823.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wie worden je collega's:

Over Alius

Een wereld vol positieve energie. Dat is waar we bij Alius al sinds 2007 warm voor draaien. De reden dat we bestaan. Energie voor elkaar is een missie die ons motiveert om bij te dragen aan een betere wereld. Eentje die schoner en sterker is. En die we gezonder door kunnen geven aan nieuwe generaties.

Alius is dé specialist in duurzame klimaatbeheersing. Wij ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden klimaatsystemen voor verschillende industrieën, waarmee we energiebesparing, warmteterugwinning en koeling, geur- en fijnstof reductie realiseren. Onze missie is om een duurzame, gezonde en comfortabele werkomgeving in de industrie te creëren die ervoor gaat zorgen dat de vakman optimaal kan presteren en excelleren. Alius heeft eigen producten ontwikkeld, maar maakt ook gebruik van producten uit de markt om de beste oplossingen voor de klant te creëren en complete systemen te kunnen leveren.

Daarnaast is Alius een adviserende groothandel op het gebied van PV systemen die al bijna 15 jaar in de top 3 van Nederland staat. Met onze unieke positie zijn we in staat breed te adviseren, te leveren en te ondersteunen. In Europa zijn wij een van de grootste distributeurs van het omvormermerk SolarEdge. Binnen onze ontwikkelingsafdeling en ons kenniscentrum hebben we onder andere een eigen PVT-systeem genaamd Volthera en onze montagesystemen Aelex en Aesthetica ontwikkeld.

Bij Alius geloven we dat bijzondere en onvoorstelbare prestaties niet ontstaan door ingewikkeld te doen. Maar juist door beide beentjes op de grond te laten staan. Door hoogwaardige kennis, tools en producten te ontwikkelen die het makkelijker én leuker maken voor mensen om hun steentje bij te dragen aan een wereld vol positieve energie.

Maak vandaag het verschil voor morgen. Kom werken bij Alius!