Software Lead

Solliciteer nu

Software Lead

32-40 uur per week


Wat breng jij mee?

Je zoekt een leuke, interessante functie binnen een zeer snel groeiende markt en succesvol bedrijf. Je werkt graag in een duurzame omgeving waar zelfsturing en ondernemerschap centraal staan.

Dit ga jij doen bij Alius:

Als “strategic lead software” ben je verantwoordelijk voor alle in- en externe softwareontwikkelingen van Alius: onze digitale tools ter ondersteuning van de verkoop, interne en externe automatisering van het ERP-systeem en embedded software op onze draaiende systemen. Allereerst bepaal je in samenwerking met je team aan de hand van de strategische keuzes van Alius de vertaling naar de software van de toekomst. Als het doel duidelijk is zet je met overtuiging het strategische pad uit om dit doel te behalen. Tevens vorm je de schakel tussen de interne klanten en de verschillende projectteams. Je bespreekt de projecten inhoudelijk met je collega’s en schrijft de (technische) specificaties voor het team. Je maakt en onderhoudt de projectplanning, bewaakt de projectscope inclusief het beschikbare budget.

Je fungeert als een coach voor je 5 teamleden en krijgt de mogelijkheid dit team uit te bouwen om de gewenste doelen te behalen.

Kortom,

• Jij bent de software spil die de softwareontwikkelingen binnen Alius uitlijnt met de strategische plannen voor de komende 3 tot 5 jaar.

• Je bent (mede-)verantwoordelijk voor het documenteren, beschikbaar houden en verder optimaliseren van de opgeleverde faciliteiten.

• Je draagt bij aan de verdere professionalisering van methodieken van software development en architectuur.

• Je bent de inspirator en coach van onze 5 software collega’s. 

Kun je ook nog onderstaande lijst afvinken? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe Strategic lead Software die:

• Strategie kan omzetten naar actie.

• Graag samen met het team met plezier toewerkt naar een perfect eindresultaat

• Goed en doelgericht kan communiceren met klanten, collega’s en externe partners.

• Jarenlange ervaring heeft in softwareontwikkeling.

• Open minded is voor de nieuwste ontwikkelingen.

• Een reële planning kan opstellen, deze ook goed bewaakt en op tijd bijstuurt.

• Meerdere projecten tegelijktijdig kan overzien.

• Altijd op zoek is naar het optimaliseren van (eigen) werkprocessen.

En ook nog de volgende bagage meeneemt:

• HBO-TU werk- en denkniveau en minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring.

• Je bent resultaatgericht, communicatief sterk en klantvriendelijk.

• Je kunt goed samenwerken om zo tot het beste eindresultaat te komen.

• En hebt jarenlange ervaring in:

• Het opstellen van functionele specificaties.

• Het meenemen en overtuigen van stakeholders in jouw ideeën.

• Projectmanagement methodieken


Wat bieden wij jou?

Een uitdagende functie in een informele, inspirerende omgeving met aandacht voor elkaar, waar je jezelf kan zijn en je thuis kan voelen. Waar je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt en persoonlijk volop kunt ontwikkelen. Wij werken met een transparant en eerlijk beloningsmodel. Daarin ligt de focus voor waardering op jou als persoon en de ontwikkeling die je doormaakt, niet op de functie.

Daarnaast krijg je deze leuke extra’s:

😎 Toffe collega's
Wij wandelen dagelijks, spelen regelmatig luchtgitaar en zijn dol op karaoke.

🎈 De leukste bedrijfsfeestjes – en uitjes
Van bbq tot sportief weekendje weg en dansen tot in de late uurtjes, bij Alius houden we van gezelligheid.

🥂 Successen vier je samen
Bij Alius doen we het samen. Succes delen we onder andere in de vorm van een geweldige winstdelingsregeling, een mooie aanvulling op jouw maandsalaris.

🏦 Vette werkomgeving
Een groene, moderne werkplek. In de pauze even biljarten of darten in onze gezellige kantine?

Lekkere koffie
Of je nu cappuccino, espresso of gewoon een zwarte bak drinkt, we got you.

🌍 Nuttig werk
Bij ons draag je bij aan een wereld vol positieve energie!

🚲 Fietsend naar het werk
Kom je op de fiets naar het werk? Maak gebruik van ons aantrekkelijke fietsplan!

🧡 Een fit en sportief bedrijf
Bij Alius vinden we een duurzaam gezonde werkomgeving belangrijk! Krijg daarom ruime korting op bedrijfsfitness én dagelijks vers fruit!


Enthousiast?

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan snel via de onderstaande button! Indien je nog vragen hebt, aarzel niet om telefonisch contact op te nemen met Sander van Osch, Manager Ontwikkeling, op 0497-783087.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Dit worden jouw collega's

Over Alius

Een wereld vol positieve energie. Dat is waar we bij Alius al sinds 2007 warm voor draaien. De reden dat we bestaan. Energie voor elkaar is een missie die ons motiveert om bij te dragen aan een betere wereld. Eentje die schoner en sterker is. En die we gezonder door kunnen geven aan nieuwe generaties.

Alius is een adviserende groothandel op het gebied van PV systemen die al bijna 15 jaar in de top 3 van Nederland staat. Met onze unieke positie zijn we in staat breed te adviseren, te leveren en te ondersteunen. In Europa zijn wij een van de grootste distributeurs van het omvormermerk SolarEdge. Binnen onze ontwikkelingsafdeling en ons kenniscentrum hebben we onder andere een eigen PVT-systeem genaamd Volthera en onze montagesystemen Aelex en Aesthetica ontwikkeld.

Daarnaast zijn wij dé specialist in duurzame klimaatbeheersing. Wij ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden klimaatsystemen voor verschillende industrieën, waarmee we energiebesparing, warmteterugwinning en koeling, geur- en fijnstof reductie realiseren.

Bij Alius geloven we dat bijzondere en onvoorstelbare prestaties niet ontstaan door ingewikkeld te doen. Maar juist door beide beentjes op de grond te laten staan. Door hoogwaardige kennis, tools en producten te ontwikkelen die het makkelijker én leuker maken voor mensen om hun steentje bij te dragen aan een wereld vol positieve energie.

Maak vandaag het verschil voor morgen. Kom werken bij Alius!