Business Developer Buitenland

Solliciteer nu

Business Developer Buitenland

40 uur per week


Wat breng jij mee?

Je zoekt een leuke, interessante, functie binnen een zeer snel groeiende markt en succesvol bedrijf. Je werkt graag in een duurzame omgeving waar zelfsturing en ondernemerschap centraal staan. 

Dit ga jij doen bij Alius:

• Je bent verantwoordelijk voor het identificeren, initiëren en ontwikkelen van zakelijke kansen in nieuwe markten. Je speelt een cruciale rol bij het uitbreiden van het klantenbestand, het vergroten van de omzet en het versterken van de marktpositie.

• Marktonderzoek en analyse: Je voert grondig marktonderzoek uit om trends, kansen en bedreigingen in de branche te identificeren. Ook analyseer je de concurrentie en de positie van Alius in de markt.

• Klantrelatiebeheer: Je onderhoudt bestaande relaties met klanten en je identificeert mogelijkheden voor cross-selling en upselling. Ook identificeer je potentiële klanten en ontwikkel je strategieën om hen aan te trekken.

• Businessplanning: Je ontwikkelt en implementeert strategische businessplannen om de omzet- en groeidoelstellingen te bereiken en je werkt samen met het managementteam om langetermijnstrategieën te bepalen.

• Sales en Acquisitie: Je identificeert verkoopkansen en streeft naar nieuwe zakelijke deals. Je onderhandelt over contractvoorwaarden en sluit overeenkomsten af met klanten en leveranciers.

• Samenwerking met Interne Teams: Je werkt nauw samen met interne teams zoals verkoop, marketing en logistiek om de uitvoering van strategieën te coördineren. Je zorgt voor een vlotte overdracht van informatie tussen afdelingen.

• Rapportage en Evaluatie: Je stelt regelmatig rapporten op over de voortgang van de bedrijfsontwikkelingsactiviteiten. Je evalueert het succes van implementaties en pas strategieën aan indien nodig.

• Kennis van Producten en Diensten: Je houdt je kennis van de producten en diensten up-to-date die de groothandel aanbiedt. Je vertaalt deze kennis naar waarde proposities voor klanten.

• Netwerken: Je neemt deel aan branche-evenementen, conferenties en netwerkbijeenkomsten om relaties op te bouwen en nieuwe kansen te ontdekken.

Kortom, als Business Developer ben je een strategische denker die in staat is om zakelijke kansen te identificeren, te benutten en relaties op te bouwen om de groei van Alius te bevorderen. Je combineert marktinzicht met effectieve communicatievaardigheden en onderhoudt sterke samenwerkingsverbanden met interne teams en externe belanghebbenden.

Kun je ook nog onderstaande lijst afvinken? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe Business Developer!

• Opleiding en Ervaring: Je bent in bezit van een Bachelor- of masterdiploma in bedrijfskunde, marketing, economie of een gerelateerd vakgebied. Je hebt bewezen ervaring in een vergelijkbare zakelijke ontwikkelingsrol.

• Analytische Vaardigheden: Je hebt sterke analytische vaardigheden om markttrends te begrijpen en gegevens te interpreteren. Je bent in staat zijn om concurrentieanalyses uit te voeren en strategieën dienovereenkomstig aan te passen.

• Communicatieve Vaardigheden: Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden en het vermogen om overtuigende zakelijke voorstellen te schrijven en te presenteren.

• Onderhandelingsvaardigheden: Je hebt bewezen ervaring in succesvolle onderhandelingen met klanten, leveranciers en andere zakelijke partners en inzicht in contractuele en juridische aspecten van zakelijke overeenkomsten.

• Strategisch Denken: Je hebt het vermogen om strategisch te denken en bedrijfsdoelstellingen te vertalen naar concrete actieplannen en ervaring met het ontwikkelen en implementeren van effectieve bedrijfsstrategieën.

• Relatiebeheer: Je beschikt over sterke relatiebeheervaardigheden om duurzame banden met klanten en partners op te bouwen. Je hebt een klantgerichte benadering en focus op het leveren van toegevoegde waarde aan klanten.

• Teamspeler: Je bent in staat om effectief samen te werken met interne teams en verschillende belanghebbenden en je hebt de bereidheid om ideeën te delen en bij te dragen aan de algemene bedrijfsgroei.

• Resultaatgericht: Je hebt gedrevenheid om gestelde doelen te bereiken en resultaten te behalen en flexibiliteit en aanpassingsvermogen in een dynamische zakelijke omgeving.

• Netwerkvaardigheden: Je bent actief betrokken bij zakelijke netwerken en brancheorganisaties. Je bent in staat om nieuwe kansen te identificeren door middel van effectief netwerken. Ervaring met markten buiten Benelux is een pre.

• Je beschikt over een combinatie van zakelijk inzicht, communicatieve vaardigheden en strategisch denken om succesvol te zijn in deze rol.


Wat bieden wij jou?

Een uitdagende functie in een informele, inspirerende omgeving met aandacht voor elkaar, waar je jezelf kan zijn en je thuis voelt. Waar je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt en persoonlijk volop kunt ontwikkelen. Wij werken met een transparant en eerlijk beloningsmodel. Daarin ligt de focus voor waardering op jou als persoon en de ontwikkeling die je doormaakt, niet op de functie.

Daarnaast krijg je deze leuke extra’s:

😎 Toffe collega's
Wij wandelen dagelijks, spelen regelmatig luchtgitaar en zijn dol op karaoke.

🎈 De leukste bedrijfsfeestjes – en uitjes
Van bbq tot sportief weekendje weg en dansen tot in de late uurtjes, bij Alius houden we van gezelligheid.

🥂 Successen vier je samen
Bij Alius doen we het samen. Succes delen we onder andere in de vorm van een geweldige winstdelingsregeling, een mooie aanvulling op jouw maandsalaris.

🏦 Vette werkomgeving
Een groene, moderne werkplek. In de pauze even biljarten of darten in onze gezellige kantine?

Lekkere koffie
Of je nu cappuccino, espresso of gewoon een zwarte bak drinkt, we got you.

🌍 Nuttig werk
Bij ons draag je bij aan een wereld vol positieve energie!

🚲 Fietsend naar het werk
Kom je op de fiets naar het werk? Maak gebruik van ons aantrekkelijke fietsplan!

🧡 Een fit en sportief bedrijf
Bij Alius vinden we een duurzaam gezonde werkomgeving belangrijk! Krijg daarom ruime korting op bedrijfsfitness én dagelijks vers fruit!


Enthousiast?

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan snel via de onderstaande button! Indien je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met Stan van den Heuvel, manager, op telefoonnummer 0497-783086.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Dit worden jouw collega's

Over Alius

Een wereld vol positieve energie. Dat is waar we bij Alius al sinds 2007 warm voor draaien. De reden dat we bestaan. Energie voor elkaar is een missie die ons motiveert om bij te dragen aan een betere wereld. Eentje die schoner en sterker is. En die we gezonder door kunnen geven aan nieuwe generaties.

Alius is een adviserende groothandel op het gebied van PV systemen die al bijna 15 jaar in de top 3 van Nederland staat. Met onze unieke positie zijn we in staat breed te adviseren, te leveren en te ondersteunen. In Europa zijn wij een van de grootste distributeurs van het omvormermerk SolarEdge. Binnen onze ontwikkelingsafdeling en ons kenniscentrum hebben we onder andere een eigen PVT-systeem genaamd Volthera en onze montagesystemen Aelex en Aesthetica ontwikkeld.

Daarnaast zijn wij dé specialist in duurzame klimaatbeheersing. Wij ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden klimaatsystemen voor verschillende industrieën, waarmee we energiebesparing, warmteterugwinning en koeling, geur- en fijnstof reductie realiseren.

Bij Alius geloven we dat bijzondere en onvoorstelbare prestaties niet ontstaan door ingewikkeld te doen. Maar juist door beide beentjes op de grond te laten staan. Door hoogwaardige kennis, tools en producten te ontwikkelen die het makkelijker én leuker maken voor mensen om hun steentje bij te dragen aan een wereld vol positieve energie.

Maak vandaag het verschil voor morgen. Kom werken bij Alius!