Business Developer AElex

Solliciteer nu

Business Developer AElex

Ondernemer, strateeg en verkoper voor het mooiste PV montagesysteem 

Full-time

Hi there!

In 2015 heeft Alius het AElex montage systeem op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Vanaf 2020 is AElex een volwaardige BV binnen de Alius groep en nu is het tijd om het product beter in de markt te gaan zetten. AElex levert hoogwaardige montage-materialen voor elk type hellend dak en beschikt daarnaast over een uniek indak-montagesysteem met de naam AEsthetica.

Ben jij een ondernemende strateeg die het unieke AElex merk zowel nationaal als ook internationaal mee gaat vermarkten? Zie jij kansen waar anderen ze laten liggen? Dan zijn wij op zoek naar jou voor de functie:

Business Developer AElex 

"Ondernemer, strateeg en verkoper voor  het mooiste PV montagesysteem"

 De functie Business Developer AElex bestaat voornamelijk uit het acquireren van distributiepartners in zowel Nederland als daarbuiten (te starten met België en Duitsland) en het promoten van het AElex product aan installateurs en solarteurs. Hiermee zijn concreet de volgende taken gemoeid:

• Acquisitie: het opzetten en uitvoeren van een marketing- en communicatieplan voor het werven van de juiste partners (in samenwerking met de afdeling Marketing).

• Verkoop: verkoopprijsbepaling, methodiek, onderhandelingen, richtlijnen voor grootschalige verkoop aan partners, onderhandelingen met grote partijen.

• Vergroten van de naamsbekendheid van AElex binnen de duurzaamheidssector en daaraan gerelateerde marktpartijen.

Je bent verantwoordelijk voor business development en key accountmanagement van AElex en de kartrekker van deze nieuwe BV. Jij doet er alles aan om met jouw kennis en expertise de kansen voor AElex optimaal te benutten, zowel nationaal als internationaal. Jij bent een prettige, maar stevige gesprekspartner die zich op verschillende gespreksniveaus uitstekend staande houdt en klanten en partners weet te overtuigen door middel van je kennis, ervaring en persoonlijkheid. 

 

Voel jij je al aangesproken door deze mooie functie? Onze ideale kandidaat beschikt tevens over: 

• Een aantal jaren relevante werkervaring als verkoper en business-developer;

• HBO werk- en denkniveau door opleiding of ervaring (bijvoorbeeld commerciële economie, techniek);

• Ervaring met de verkoop van duurzame producten;

• Bij voorkeur een uitgebreid netwerk in de huidige PV markt;

• Ervaring met het opstellen van strategische business plannen en de implementatie daarvan;

• Uitstekende kennis van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal in zowel woord als geschrift (iedere additionele taal is een pré);

• Daadkracht, doelgerichtheid en accuratesse;

• Een hoog analytisch en strategisch denkvermogen;

• Uitgebreide kennis van het MS Office pakket (met name Excel);

• Uitstekende communicatieve vaardigheden.

Je bent een goede teamspeler en bent in staat jouw expertise over te dragen aan je collega’s en potentiële klanten. Je neemt initiatief en toont betrokkenheid. Je hebt geen moeite met reizen.

Wat wij je aanbieden:

  • AElex BV is onderdeel van Alius. Alius geeft je een inspirerende en informele werkomgeving waarbij je naast de ontwikkeling van Alius en de technische ontwikkelingen ook voldoende ruimte krijgt om jezelf zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen. Wij schatten je inbreng op waarde. Door onze manier van werken (SEMCO) word je uitgedaagd jouw actieve bijdrage te leveren aan onze bedrijfsprocessen en heb je een stem in bedrijfsspecifieke beslissingen. Je krijgt de kans om je werk zo in te richten dat je jezelf voldoende kunt uitdagen en je met plezier naar je werk blijft komen. Kortom, ondernemen met collega’s! Uiteraard word je bij ons beloond met een marktconform salaris en profiteer je mee wanneer we als bedrijf succesvol zijn middels onze winstdelingsregeling.

Enthousiast?

Solliciteer dan snel via de onderstaande button! Indien je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met Stan Bergmans per telefoon op 0497-783050.

Wie worden je collega's:

Wie we zijn:

Alius levert en ontwikkelt duurzame energie-oplossingen en klimaatconcepten. Wij zetten ons al sinds 2007 in voor positieve energie. We zijn een adviserende groothandel op het gebied van PV systemen en zijn één van de grootste distributeurs van het omvormermerk SolarEdge in Europa. Daarnaast hebben wij het PVT-systeem genaamd Volthera en de montagesystemen AElex en AEsthetica volledig in eigen huis ontwikkeld. Met onze klimaatconcepten richten we ons op de industriële sector, insectenkwekers en de agrarische sector.