Assistent Controller

Solliciteer nu

Assistent Controller

40 uur per week 

Wat breng jij mee?

Je zoekt een leuke, uitdagende, allround Finance & Administration functie binnen een zeer snel groeiende markt en succesvol bedrijf. Je werkt graag in een duurzame omgeving waar zelfsturing en ondernemerschap centraal staan.

Dit ga jij doen bij Alius:

Je houdt je bezig met het verder uitbouwen en professionaliseren van de financial en business reporting en de AO/IC processen voor onze business units. Initieel ben je actief met de handen in de klei, draai je mee bij debiteuren/crediteuren en control werkzaamheden. Je bent betrokken bij alle aspecten rondom de jaarlijkse begrotingen, latest estimates en een on-going evaluatie van de bedrijfsrisico's en kansen. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor de accurate financiële verslaggeving en op de toekomst gerichte rapportages en analyses over het financiële succes van onze werkmaatschappijen AliusEnergy, AliusClimate, en AliusBeheer. Door de grote groei is er veel ruimte om initiatief te nemen en dat wordt ook van je verwacht en zeker gewaardeerd. Je werkt zeer intensief samen met een ervaren Controller, die als back-up voor je fungeert. Hiermee zijn concreet de volgende taken voor je weggelegd:

 • Strategisch, tactisch en operationeel meedenken met de organisatie. Jij bent een belangrijke schakel tussen de financiële administratie en de werkmaatschappijen. 

 • Je verzamelt, beoordeelt en interpreteert financiële gegevens en vertaalt deze in begrijpelijke rapportages voor de diverse budgethouders en de teams. Meedenken met de collega’s geeft jou energie en het geven van gevraagd en ongevraagd advies zit in je bloed.

 • Met je 5 collega’s van het finance team zorg je daarnaast voor:

  o Vaste activa registratie en afschrijvingen;

  o Debiteuren bewaking en controle opvragen kredietlimieten;

  o Afstemmen en controleren grootboek met sub administraties;

  o Controle van loonheffing aangiften/WBSO;

  o Verzorgen btw aangiften;

  o Verbetervoorstellen t.b.v. een efficiënte procesgang van administratieve werkzaamheden;

  o Mede implementeren AO/IC maatregelen;

  o Verder optimaliseren van administratieve systemen en processen;

  o Het overzichtelijk inrichten van kostenplaatsen, zorgdragen voor de juiste interne controles en transparante administratief organisatorische processen;

  o Een bijdrage aan de jaarlijkse accountant- en interim controle en de maandelijkse rapportage cyclus  

Kun je ook nog onderstaande lijst afvinken? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe assistent controller!
 • Je hebt enkele jaren relevante ervaring in (middel) grote onderneming en/of accountancy;

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding in een financiële richting (bijvoorbeeld bedrijfs- of commerciële economie);

 • Je hebt kennis van ERP systemen (bij voorkeur Business Central);

 • Affiniteit met innovatieve & duurzame producten en dienstverlening;

 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift (iedere additionele taal is een pré);

 • Een hoog analytisch en cijfermatig denkvermogen;

 • Efficiënte en accurate werkwijzen;

 • Uitgebreide kennis van het MS Office pakket en voornamelijk van Excel;

 • Goede communicatieve vaardigheden.

Wij verwachten van je dat je een goede teamspeler bent, in staat bent jouw expertise over te dragen aan je collega’s en relaties. Je bent ambitieus, neemt initiatief en toont betrokkenheid.

Dit worden jouw collega's

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende functie in een informele, inspirerende omgeving met aandacht voor elkaar, waar je jezelf kan zijn en je thuis voelt. Waar je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt en persoonlijk volop kunt ontwikkelen. Wij werken met een transparant en eerlijk beloningsmodel. Daarin ligt de focus voor waardering op jou als persoon en de ontwikkeling die je doormaakt, niet op de functie.


Daarnaast krijg je deze leuke extra's:


😎 Toffe collega's
Wij wandelen dagelijks, spelen regelmatig luchtgitaar en zijn dol op karaoke.

🎈 De leukste bedrijfsfeestjes – en uitjes
Van bbq tot sportief weekendje weg en dansen tot in de late uurtjes, bij Alius houden we van gezelligheid.

🥂 Successen vier je samen
Bij Alius doen we het samen. Succes delen we onder andere in de vorm van een geweldige winstdelingsregeling, een mooie aanvulling op jouw maandsalaris.

🏦 Vette werkomgeving
Een groene, moderne werkplek. In de pauze even biljarten of darten in onze gezellige kantine?

Lekkere koffie
Of je nu cappuccino, espresso of gewoon een zwarte bak drinkt, we got you.

🌍 Nuttig werk
Bij ons draag je bij aan een wereld vol positieve energie!

🚲 Fietsend naar het werk
Kom je op de fiets naar het werk? Maak gebruik van ons aantrekkelijke fietsplan!

🧡 Een fit en sportief bedrijf
Bij Alius vinden we een duurzaam gezonde werkomgeving belangrijk! Krijg daarom ruime korting op bedrijfsfitness én dagelijks vers fruit!

Enthousiast?

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan snel via de onderstaande button!

Indien je nog vragen hebt, aarzel dan niet om telefonisch contact op te nemen met Dennis Doodkorte via 0497-783214.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Alius

Een wereld vol positieve energie. Dat is waar we bij Alius al sinds 2007 warm voor draaien. De reden dat we bestaan. Energie voor elkaar is een missie die ons motiveert om bij te dragen aan een betere wereld. Eentje die schoner en sterker is. En die we gezonder door kunnen geven aan nieuwe generaties.

Alius is een adviserende groothandel op het gebied van PV systemen die al bijna 15 jaar in de top 3 van Nederland staat. Met onze unieke positie zijn we in staat breed te adviseren, te leveren en te ondersteunen. In Europa zijn wij een van de grootste distributeurs van het omvormermerk SolarEdge. Binnen onze ontwikkelingsafdeling en ons kenniscentrum hebben we onder andere een eigen PVT-systeem genaamd Volthera en onze montagesystemen Aelex en Aesthetica ontwikkeld.

Daarnaast zijn wij dé specialist in duurzame klimaatbeheersing. Wij ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden klimaatsystemen voor verschillende industrieën, waarmee we energiebesparing, warmteterugwinning en koeling, geur- en fijnstof reductie realiseren.

Bij Alius geloven we dat bijzondere en onvoorstelbare prestaties niet ontstaan door ingewikkeld te doen. Maar juist door beide beentjes op de grond te laten staan. Door hoogwaardige kennis, tools en producten te ontwikkelen die het makkelijker én leuker maken voor mensen om hun steentje bij te dragen aan een wereld vol positieve energie.

Maak vandaag het verschil voor morgen. Kom werken bij Alius!